בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
עוגות לראש השנה
text1 text2

עוגות לראש השנה

עוגות לראש השנהראש השנה זאת חגיגה של בריאת העולם ובואה של התחלה חדשה. זה זמן שאנשים ישקפו את מעשיהם בשנה האחרונה ויבקשו סליחה על כל דבר שגוי שהם מרגישים שעשו. בנוסף, במהלך החג נהוג לחשוב על סדר העדיפויות שלנו בחיים ומה חשוב לנו.

בראש השנה אנו נוהגים לשבת בערב חג סביב שולחן האוכל יחד עם משפחתנו. לכל משפחה במדינת ישראל יש את המאכלים המסורתיים והעדכניים שהם מביאים עמם לחג ויחד עם זאת ישנם מאכלים פופולארים שניתן למצוא כמעט בכל בית.

לדוגמא, עוגות לראש השנה הן אכן מגוונות אך עם זאת ישנם מספר סוגים של עוגות שהן שכיחות כגון עוגת דבש, עוגת תפוחים ועוגות תמרים. ישנם המון מתכונים ברחבי האינטרנט שנועדו לספק לכם הוראות מפורטות כיצד להכין את העוגה המושלמת לראש השנה, ואנו בחברת "האופה מבגדד" החלטנו להירתם למאמץ גם כן ולספק לכם מספר מתכונים עבור עוגות נפלאות:

1. עוגת הדבש

– אז נתחיל מהעוגה הפופולארית ביותר, עוגת הדבש. באופן כללי מדובר על עוגה פשוטה להכנה שאינה דורשת הרבה מרכיבים והמון מאמץ. עם זאת, חשוב לדייק בכמויות בכדי לוודא שהעוגה שאפיתם תצא מאוזנת בטעמים שלה.

 מרכיבים: כוס אחת של סוכר לבן, כוס מלאה של דבש, שלוש ביצים, כוס שמן, כפית קינמון, שתי כוסות קמח לבן, שקית אבקת אפייה.

אופן ההכנה: ראשית, עליכם לחמם את התנור מראש ל-150 מעלות. ברגע שהתנור חם, הכניסו את המרכיבים למעבד המזון (מלבד הקמח ואבקת האפייה) וערבבו אותם יחד עד שתקבלו תערובת אחידה. לאחד מספר שניות הכניסו גם את הקמח ואבקת האפייה למעבד המזון, המשיכו לערבב למשך כמה שניות נוספות ובעת קבלת המרקם הרצוי, מזגו את התערובת לתבנית משומנת מראש.

את התבנית הכניסו לתנור למשך 40-50 דקות עד שהעוגה תתפח. במידה ואתם מעוניינים ליצור מרקם נוסף ומתוק לעוגה, ניתן לזלף כפות דבש על העוגה כאשר היא מוכנה.

2. עוגת תפוחים

– במידה ואתם חובבי עוגות תפוחים, יש לנו את המתכון המושלם עבורכם שבאמצעותו תאפו עוגה טעימה ומדהימה שניתן להגיש אותה כקינוח בערב החג.

מרכיבים: 5 תפוחי עץ, 60 גרם מרגרינה, 250 גרם סוכר לבן, שקית סוכר וניל, כפית גרידת לימון, 5 ביצים, 2 כוסות מיץ תפוחים, 3 כוסות קמח תופח.

אופן ההכנה: בניגוד לעוגת הדבש, כעת עליכם לחמם את התנור ל-180 מעלות ותוך כדי לקלף את התפוחים שברשותכם ולחתוך אותם לשישיות או שמיניות. את התפוחים עליכם לטגן במחבת יחד עם מרגרינה עד שיתרככו ולאחר מכן ניתן לצנן אותם בצד.

במיקסר, הוסיפו את המרכיבים (את מיץ התפוחים הוסיפו בסוף ואת הביצים אחת אחת) עד אשר תקבלו תערובת אחידה וחלקה. לאחר שקיבלתם את התערובת הרצויה, כעת אתם יכולים לשמן את התבנית וליצור לתוכה את התערובת המופלאה הזאת – לאחר מכן, קשטו את חלקה העליון של העוגה בתפוחים החתוכים והכניסו את העוגה למשך 50 דק' בתנור.

 

3. עוגת תפוזים ודבש – אם אתם מעוניינים לגוון קצת בטעמים המסורתיים, תמיד תוכלו לאפות עוגת תפוזים ודבש מתוקה וטעימה.

מרכיבים: חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי, 3 ביצי,1 כוס סוכר, כוס שמן, 2 כפות מיץ לימון, קמח תופח (350 גרם)

גרידת לימון מחצי קליפה.

אופן ההכנה: חממו את התנור ל-10 מעלות, הפרידו את החלמונים והקציפו אותם עם כוס סוכר עד שתקבלו קצף. הורידו את המהירות והוסיפו את השמן, מיץ התפוזים, מיץ הלימון ואת גרידת הלימון. בהדרגה הוסיפו את הקמח והמשיכו לערבב עד קבלת תערובת אוורירית. בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים והכניסו אותם לתערובת הראשונה.

הכניסו לתנור למשך חצי שעה ותהנו מעוגת תפוזים מופלאה שאותה ניתן לקשט ולזלף עם דבש.