בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
עוגת גבינה לשבועות
text1 text2

עוגת גבינה לשבועות

עוגות לשבועות >>

 

עוגת גבינה היא אחד מאותם קינוחים שהם קלאסיים להפליא, דבר שגורם לכל התהליך להרגיש מיוחד ומלא השראה. עם זאת, מכיוון שלוקח כל כך הרבה זמן להכין עוגה אחת מההתחלה ועד הסוף - כך תוודאו שלא תבזבזו את זמנכם.


אז ראשית, עלינו להבין מה ההבדל בין עוגת גבינה אפויה לבין עוגת גבינה לא אפויה?
עוגת גבינה ללא אפייה עדיין מצריכה שימוש בגבינת שמנת, סוכר ווניל, אך במקום ביצים אנו מקפלים את הקצף לתערובת כדי לשמור על יציבותה. לאחר מכן התערובת מתייצבת במקרר למשך מספר שעות. עוגת גבינה אפויה מכילה ביצה בבלילת השמנת (היא מסייעת באותו מרקם מרופד וחלק כמשי, כך שהיא זקוקה לאפייה)


איך להכין עוגת גבינה?

בכדי להכין עוגת גבינה לשבועות עליכם להצטייד בכל המרכיבים הדרושים, בכמויות הנכונות וכמובן בציוד יעזור לכם לבצע את התהליך פשוט ככל האפשר. לגבי הרכיבים:
• 14 גרם קרקרים
• 6 כפות חמאה מומסת
• גבינת שמנת מרוככת 24 גרם
• 3/4 כוס סוכר
• 1 כף קמח
•  1/2 כפית תמצית וניל
• 4 ביצים גדולות (3 ביצים וחלמון אחד)
• 1/4 כוס חלב
 
שלב ראשון - מכניסים למעבד מזון (כל אחד והמעבד הביתי שלו),  את הקרקרים למשך דקה כדי ליצור פירורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ונותנים למעבד לעבוד במשך דקה.

שלב שני - שופכים את פירורי הקרקר לתחתית התבנית בצורת קפיץ. הניחו שכבה של ניילון נצמד על גבי פירורי הקרקר ולחצו כלפי מטה עד שנוצר קרום יציב. אופים בחום של 375 מעלות למשך 10 דקות ונותנים להתקרר.

שלב שלישי – באמצעות שימוש במיקסר ובקערה גדולה, מקציפים גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ורכה. מקציפים פנימה קמח ווניל עד למרקם אחיד. הפחיתו את המהירות לנמוכה והקציפו ביצים וחלמון ביצה, אחד בכל פעם.

שלב רביעי - שופכים את הבלילה לתבנית ונפטרים מבועות אוויר על ידי נעיצת קיסם. לא מומלץ לנער את  התבנית - זה ישבור את הקרום. ברגע שמוכן, העבירו לתנור. אופים בחום של 300 מעלות עד שהקצוות מזהיבים קלות והמרכז מתנדנד מעט, בערך 55 דקות.
בכדי שהעוגה תהיה יציבה – הקפידו להאשירה בתוך התנור (כאשר הוא מכובה) למשך שעה שלמה – והנה לכם עוגת גבינה לשבועות.

 

עוגת גבינה לשבועות | האופה מבגדד
טיפים לאפיית עוגת גבינה לשבועות

אם החלטתם לוותר על עוגה מקונדיטוריה ואפייה היא הדרך שלכם נשמח להעניק לכם מספר טיפים שיגרמו לעוגה שלכם לצאת מעולה:

1.    תבנית – מומלץ להשתמש בתבנית קפיצית על מנת לקבל עוגת גבינה מושלמת. זה מוריד את הסיכון של קריסת העוגה. התבנית הזו תבטיח את חילוץ העוגה ללא הרבה מאמץ.
2.    אדים – אם אתם אופים את העוגה שלכם כדי לשים בתחתית התנור תבנית עם מים על מנת ליצור אדים בזמן האפייה.
3.    שימון הדפנות – פעולה זו תבטיח פחות תקלות אפשריות בהכנת העוגה. ניתן למרוח את הדפנות במרגרינה או בתרסיס שמן.
4.    הוצאת המצרכים – כדאי להוציא את כל המצרכים להכנת העוגה כחצי שעה טרם ההכנה, וזאת מכיוון שמצרכים בטמפרטורת החדר רכים יותר ונוחים יותר להכנה.
5.    פרפקציוניזם – אם קשה לכם עם עוגה שאינה חלקה לגמרי, מומלץ להוסיף לבלילה 2 כפות קמח או קורנפלור.
6.    רוב מתכוני עוגות הגבינה צריכים שני שלבים באפייה. בשלב הראשון מומלץ לאפות בחום גבוה לזמן קצר בו העוגה תתפח קמעה. שלב האפייה השני יתרחש בחום נמוך לאורך זמן כדי לייבש את העוגה.
7.    לאחר הוצאת העוגה מהתנור כדאי לקרר אותה לפחות 4 שעות במקרר. התהליך הזה יעזור למיצוק העוגה.