בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
עוגת גבינה פירורים
text1 text2

עוגת גבינה פירורים

אפילו המתכונים הטובים ביותר לעוגת גבינה לא תמיד מספרים לכם את כל מה שאתם צריכים לדעת, ולכן אנו ממלאים את החסר עם טיפים וטכניקות שיעזרו לכם להימנע מגושים, דליפות, סדקים וממצקים שקועים. השתמשו בעצות הפשוטות הבאות, והפכו את עוגת הגבינה שלכם מסבירה למדהימה!

עוגות גבינה נאפות בדרך כלל בתבנית בעלת טקסטורה מסוימת (תבנית קפיצית) שמאפשרת להסיר את העוגה בקלות לאחר האפייה. בכדי להכין את בסיס הפירורים, עליכם להשתמש בתבנית איכותית בעלת עובי ונפח שתאפשר לעוגה "לנשום" לכל אורך תהליך האפייה.

 

מצרכים לעוגה

לפירורים:

350 גרם קמח תופח

3 חלמונים

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן או חום

קורט מלח (רשות)

חבילת קרקרים או עוגיות

 

למילוי:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1 שקיק אינסטנט פודינג וניל

2 גביעים קטנים או אחד גדול (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה, 5% או 9%

¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן

 

עוגת גבינה פירורים | האופה מבגדד

מכינים את הפירורים לעוגה

מרסקים קרקרים (או עוגיות – על פי טעמכם האישי) במעבד מזון כך שהם טחונים באופן דק ואחיד. לאחר מכן מערבבים את הפירורים עם החמאה בצורה אחידה שבה כל הפירורים מרוחים כראוי.

כעת, פזרו באופן שווה את תערובת הפירורים לתחתית התבנית המשומנת, ושימו לב שאתם מכסים את כל משטח התבנית. העובי הרצוי הוא בממוצע כ-3 ס"מ של פירורים שיוצרים את השכבה "הקריספית" לפני שאתם שופכים את הבלילה.

עליכם לאפות את הפירורים בתבנית בחום של 180 מעלות ובמשך 10 דקות עד אשר תקבלו גוון זהוב או מעט שחום. הסיבה לאפיית הפירורים היא שברגע שתכניסו את הבלילה לתבנית תקבלו שכבה שנמצאת באופן אחיד מעל הפירורים ואינה זולגת בין החריצים – דבר שעלול להרוס את התוצאה הסופית של העוגה.

לפני הוספת הבלילה, מברישים את החלק הפנימי של התבנית (מעל קו הפירורים) בחמאה בכדי לשמור על כל הבלילה שנמצאת מעל הפירורים להידבק לתבנית.

 

מכינים את הבלילה של העוגה

בין אם אתם מכינים עוגת גבינה בסגנון איטלקי עם גבינת ריקוטה או עוגת גבינה קלאסית ניו יורקית עם גבינת שמנת – אל תשמשו בגבינות מופחתות שומן. הסיבה לכך היא שגבינות שמנת מופחתת וגבינות שמנת ללא שומן מכילות חומרי מילוי שעלולים לפגוע בתהליך היווצרותה של עוגת הגבינה.

גבינת השמנת צריכה להיות בטמפרטורת החדר לפני שאתם מתחילים לערבב את הבלילה. אם תבצעו שימוש בגבינת שמנת קרה אתם עלולים לגרום למצב של הקצפת אוויר רב מדי בבלילה – דבר הגורם לבועות אוויר ולשבירה של המרקם האחיד.

 

יוצרים את העוגה

יוצקים את הקרם על הבסיס האפוי שבתבנית הקפיצית ומשטחים. מעליו זורים את הפירורים (הנוספים) – אם הם התאחדו באפייה פשוט שוברים אותם לפיסות קטנות. בשלב זה, מעבירים לקירור ל-4 שעות לפחות, ואפשר ללילה שלם.

כעת, כל שעליכם לעשות הוא להמתין עד אשר תקבלו מרקם יציב של העוגה הקרה. חשוב לציין, אם אתם מעוניינים להוציא את העוגה מוקדם יותר מהרצוי, אתם יכולים להשתמש בנייר אפייה או ניילון נצמד שבאמצעותו תוכלו ליצור שכבה שאינה גורמת לעוגה להידבק לתחתית.

במידה ואינכם מעוניינים לאפות עוגת גבינה פירורים בעצמכם, אך עדיין אתם רוצים לקבל "ביס" עסיסי ומתוק אתם מוזמנים ליצור קשר עם מאפיית "האופה מבגדד" ואנו נשמח לספק לכם עוגה ביתית מדהימה.

באתר האינטרנט שלנו תוכלו לבחון את מבחר עוגות הגבינה בעלות התוספות הייחודיות שלנו ובלחיצת כפתור להזמין עוד היום את עוגת הגבינה המושלמת.