בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
מכינים עוגיות כשרות לפסח
text1 text2

מכינים עוגיות כשרות לפסח


פסח כבר בפתח, וכמו בכל שנה, מעבר לנקיונות שאנו צריכים לבצע ולתעסוקת הילדים הקבועה – הדילמה העיקרית שלנו היא האוכל שאנו נכין ובמיוחד הקינוחים. נקודת האור בחג שאינו מאפשר לנו חמץ בשפע היא שבמרבית הארוחות שמתקיימות ניתן לשמור על הגזרה ולאכול ארוחות נטולות פחמימות מיותרות, אך מה עושים במקרה של קינוחים ובפרט עוגיות?
בכדי שתוכלו לקבל רעיונות עבור עוגיות כשרות לפסח, קינוחים פוטנציאלים ובאופן כללי טעמים מתוקים שיעשו לכם את החג הזה לשמח במיוחד – הנה 2 מתכונים עבור עוגיות כשרות לפסח.


עוגיות שקדים ופקאן

בכדי להכין את העוגיות הללו תצטרכו להשתמש במרכיבים הבאים: שקדים כ-30 גרם, פקאן קצוץ כ-100 גרם, חלבון אחד של ביצה, סוכר וניל כ-10 גרם ורבע חבילת אבקת סוכר.
כעת, בשלב הראשון עליכם לערבב את חלבון הביצה יחד עם סוכר הוניל עד שתקבלו מרקם אחד של השניים. באותו הזמן, רצוי לחמם את התנור ל-160 מעלות בכדי שיהיה מוכן כאשר תרצו להכניס לתוכו את העוגיות.


בשלב השני, הכניסו את אבקת הסוכר אל תוך הבלילה הקיימת והמשיכו לערבב עד כדי מרקם חלק ואחיד. שימו לב, חשוב מאוד שבתהליך הערבוב כל הגושים נעלמים לחלוטין! כעת, הוסיפו את האגוזים הקצוצים לבלילה, המשיכו לערבב עד אשר תקבלו עיסה קבועה ובה ניתן להבחין כי כל האגוזים מוצפים בבלילה.
בשלב האחרון, עליכם ליצור את העוגיות – כלומר את המבנה והצורה שלהם. גם כאן, מיותר להגיד שכל אחד יכול ליצור את העוגיות בצורות האהובות עליו ועל פי טעמו האישי אך אנחנו בחרנו ליצור כדור (בערך) מהעוגיות ולשטח אותו מעט. במידה ואתם שמים לב לחורים מסוימים שמופיעים בעוגיות, אין לכם מה לדאוג ותדעו שבזמן האפייה הבלילה שיצרתם תמלא את אותם חורים ותיצור מקשה אחת קבועה.


כל מה שנותר הוא להכניס את העוגיות לתנור למשך 20 דק, אך מומלץ לבדוק אותם מידי פעם בכדי לראות שהעוגיות אינן נשרפות לכם. לאחר שקיבלתם צבע זהוב לעוגיות שלכם, אתם מוזמנים להוציא אום מהתנור ולחכות שיתקררו – הכניסו את כל העוגיות לכלי הגשה דקורטיבי והכל מוכן לקראת האורחים שלכם.

 

מכינים עוגיות כשרות לפסח
עוגיות קוקוס

בכדי להכין את העוגיות הפופולאריות הללו עליכם להצטייד במרכיבים הבאים: שני חלבונים של ביצה (רצוי שתהיה בטמפרטורת החדר), שלוש כפות מלאות של סוכר לבן (בערך 40 גרם), שקית אחת של סוכר וניל ו2 כוסות מלאות של קוקוס טחון (בערך 180 גרם).


כאמור, בכדי שתוכלו להיות מוכנים וליעל את התהליך, רצוי לחמם את התנור ל160 מעלות מראש, ולשמן במעט את נייר האפייה עליו יונחו העוגיות. בכדי להכין את הבלילה הרצויה, ראשית עליכם להקציף את החלבונים למשך זמן של כחצי דקה. לאחר מכן, הוסיפו את הסוכר הלבן וסוכר הוניל והמשיכו להקציף בקביעות ובנחישות עד אשר תקבלו מרקם אחיד (קצף לבן).
לאחר שביצעתם פעולה זאת, כעת אתם יכולים להוסיף את הקוקוס לבלילה ולערבב את החומרים יחדיו עד שאתם מקבלים בלילה אחידה. גם כאן, צורתן של העוגיות תלוי אך ורק ברצונכם וטעמכם האישי אך אנו גילינו שגם מבחינת אפייה אידיאלית, מומלץ ליצור עוגיות בצורה של פירמידה וזאת על ידיה הנחת כף מלאה של הבלילה ושימוש בידיים.


זמן האפייה הוא 12 דקות או עד אשר אתם מקבלים גוון זהוב לעוגיות. שימו לב שאתם משגיחים על חום התנור ושמים לב שהעוגיות לא נשרפות לכם. כאשר תוציאו את העוגיות מהתנור עליכם לקבל מרקם יציב אך רך ולאחר מעט זמן מחוץ לתנור המרקם יהפוך לקשיח יותר.
ישנם עוד הרבה מתכונים עבור עוגיות כשרות לפסח ואנו ממליצים לכם לבקר באתר שלנו ולבחור מתוך המגוון העשיר שלנו – חג שמח!