בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
מטעמים מקמח מצה
text1 text2

מטעמים מקמח מצה

טעמה המיוחד של המצה הוא ללא ספק אחד המאפיינים המיוחדים של חג הפסח. יש כאלה שרק מחכים לפסח כדי לחזור לטעם המוכר והאהוב של המצה הדקה והפריכה, מצד שני יש כאלה שחושבים שהיא דקה מידי ויבשה. למזלם של אלו, בפסח לא חייבים להסתפק רק במצה: בשביל זה בדיוק יש לנו קמח מצה שממנו אפשר להכין מטעמים מקמח מצה שהם גם טעימים וגם כשרים לפסח.


מה זה קמח מצה

קמח מצה הוא קמח שאפשר להשתמש בו בדיוק כמו קמח רגיל ולהכין עוגות, עוגיות ומאפים כשרים לפסח. קמח מצה עשוי ממצות שנאפו לפי כללי הכשרות המיוחדים של פסח ולאחר מכן נטחנו לקמח. גרגירי קמח המצה הם אמנם מעט יותר גסים מהגרגרים של הקמח הרגיל, אבל אפשר להשתמש בהם בקלות להכנת מטעמים מקמח מצה.


איזה מטעמים מקמח מצה אפשר להכין

בפסח ישנם מאכלים ייחודיים שמכינים רק לכבוד החג ואותם מכינים כמובן מקמח מצה שנותן להם את הטעם המיוחד של החג, כמו גפילטעפיש וקניידלך. יש מאכלים נוספים שנוהגים לאכול בפסח וגם להם מוסיפים קמח מצה. למשל, הכבד הקצוץ של אמא שבפסח יש לו טעם קצת אחר בגלל קמח המצה. את השניצלים האהובים מטגנים בפסח עם ציפוי של קמח מצה שנותן להם טעם קריספי ומיוחד וכמובן שגם את הקציצות שבלעדיהן אי אפשר לחגוג, מכינים עם קמח מצה.


גם קמח המצה מתחדש

החידושים בתחום המזון לא פסחו על מאכלי החג המסורתיים וכיום ניתן להשיג מצות חדשניות וכשרות לפסח: מצות שעשויות מקמח מלא או קמח כוסמין, מצות ללא גלוטן ומצות אורגניות. לחידושים אלו מצטרפים גם הקמחים החדשים הכשרים לפסח: קמח תפוחי אדמה, קמח שקדים, קמח תירס וקמח אורז. למרות החידושים, אנשים רבים עדיין מעדיפים את הטעמים המוכרים של החג העשויים מקמח מצה. 

בכל אחד מסניפי המאפייה הייחודית של האופה מבגדד נוכל למצוא בפסח מגוון רחב של מטעמים מקמח מצה: עוגיות מיוחדות ועשירות, עוגיות שלא תאמינו שהן עשויות מקמח מצה ואפילו מאפים שהתרגלנו אליהם כל השנה ונוכל ליהנות מהם גם בפסח: לחמים, לחמניות ופיצות נהדרות – כולם כשרים לפסח.

 

קמח מצה | האופה מבגדד

אז מה העניין עם המצות?

על פי האמונה הרווחת כאשר היהודים יצאו ממצרים הם ידעו שלא יהיו להם תנורים בדרך ועל כן הם היו צריכים לאפות את הלחמים מראש. מכיוון שהם היו בלחץ הבצק לא הספיק להחמיץ ובמקום לחם הם קיבלו לחם דקיק מאד אשר נקרא מצה.
ההתמקדות צריכה להיות על המילה "להחמיץ".

מאין החמיצות מגיעה? כאשר משאירים עיסה של קמח ומים ביחד, מתחילים לתפקד בה, מעבר לשמרים, חיידקים אשר שמם המדעי הינו לקטובצילוס. חיידקים אלו סופחים לעצמם סוכר והופכים אותו לחומצה לקטית, והיא זו שבעצם שמה את החמוץ בחמץ. 

על מנת שלחם כלשהו יהיה כשר לפסח הוא צריך לשבת בתנור לא יותר מ18 דקות. כל זאת, כמובן, מרגע הערבוב. 
מכיוון שלבצק המצות אסור לתפוח, אין אפשרות ליצור כיכר כמו לחם רגיל מכיוון שזה לא יהיה ניתן לאכילה. הדרך היחידה ליצור עיסה לא אוורירית שראויה למאכל היא על ידי שיטוחה. 

כפי שצוין, קמח מצה נוצר באמצעות טחינת מצות. אם יש לכם מעבד מזון או אפילו פטיש שניצלים תוכלו להכין בעצמכם קמח מצות לא רע בכלל.