בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
עוגיות כשרות לפסח - איך עושים את זה באופן עצמאי?
text1 text2

עוגיות כשרות לפסח - איך עושים את זה באופן עצמאי?

עוגות כשרות לפסחחג הפסח קרב ובא ועימו כל נושא המזון והקינוחים. ישנם הרבה אנשים במדינת ישראל אשר שומרים כשרות ולכן ישנו ביקוש למאכלים כשרים אך עם זאת בעלי טעם רב ומגוון. מפני שכיום ישנן אופציות איכותיות מבחינת חומרי הגלם כגון שוקולד, קמח, שקדים וסומסום ניתן להכין עוגיות טעימות להפליא שיגרמו לכם לשכוח שהן לא כשרות. 

 

אז הנה מספר מתכונים איכותיים להכנת עוגיות כשרות לפסח :

 

1.    עוגיות קוקוס - העוגיות הללו הן כשרות לפסח ותהליך הכנתן קל, פשוט וכולל בתוכו 3 מרכיבים בלבד. בכדי להכין אותן תצטרכו לרכוש 5 חלבונים, 100 גרם אבקת סוכר, 200 גרם קוקוס טחון ולהמיס שוקולד בנדיבות רבה.

כעת, אופן ההכנה ידרוש מכם להקציף את החלבונים באופן רציף כך שתקבלו מרקם קצף יציב. לאחר מכן, עליכם להוסיף את אבקת הסוכר תוך כדי שאתם ממשיכים להקציף את החלבונים ובהדרגה להוסיף את אבקת הקוקוס. לאחר שקיבלתם מרקם אחיד עליכם להוציא תבנית אפייה, לכסות אותה בנייר אפייה וכעת לגלגל כדורים מהבלילה. פזרו את הכדורים שהכנתם באופן שווה על התבנית והכניסו אותה לתנור בחום של 160 מעלות עד אשר העוגיות מזהיבות - מתכון קל שדורש מינימום השקה ומאמץ ותוצאה נפלאה של עוגיות קוקוס בשילוב שוקולד, וחשוב מכל, כשרות לחלוטין.

 

2.    עוגיות קוקוס מרנג כשרות לפסח - אם אתם מעוניינים להעלות בדרגת הקושי בעוגיות הקוקוס, הנה מתכון מנצח שיגרום לקרובים אליכם להישאר עם פה פעור. בכדי להכין את העוגיות הללו, תזדקקו למספר מצרכים מהותיים: 6 חלבונים, 3 כפיות מים, 2 כוסות סוכר, 1 סוכר וניל, 5 כוסות קוקוס טחון וסוכריות צבעוניות.

 

עכשיו שיש ברשותכם את כל המצרכים, אופן ההכנה יתבצע בשלבים הבאים: עליכם להקציף את ששת החלבונים במהירות גבוהה, ותוך כדי להוסיף בהדרגה את הסוכר, המים וסוכר הוניל. זמן ההקצפה ייארך כ-5 דקות ועליכם להתבונן בבלילה ולקבל תוצאה של מרקם אחיד בצורת קצף יציב. 

 

כעת, מוסיפים 1/3 מכמות הקוקוס ומקפלים לתוך בלילת העוגיות בעדינות, ממשיכים כך עם שאר הקוקוס, כל פעם 1/3. מעבירים את תערובת עויות הקוקוס לשקית זילוף.
מסדרים מנז'טים שמתאימים לתנור על תבנית תנור גדולה ובכל מנז'ט מזלפים עוגייה יפה, מפזרים את הסוכריות באופן שווה ואחיד ואופים אותם בתנור חם (145 מעלות) במשך תקופת זמן קצרה של שעה ועשר דקות ולאחר מכן מוציאים אותם לצינון. 

 

3.    כרוכיות תמרים ואגוזים - אם מאסתם בטעמי הקוקוס ואתם מעדיפים ללכת על כיוון של תמרים מתוקים ואגוזים שמספקים שילוב מעניין, תמיד תוכלו להכין את העוגיות המקסימות הללו. המצרכים אותם תדרשו לרכוש הם: 130 גרם חמאה, 160 גרם שמנת מתוקה, 60 גרם שמן קנולה, 200 מ"ל חלב, 40 גרם אינסטנט פודינג, 220 גרם קמח מצה ו-140 גרם קמח תפו"א. מעבר לכך, תזדקקו גם קופסת מלית תמרים אחת ואגוזי מלך קצוצים יחד עם כוס סוכר אחת. 

 

במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים יחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר למשך שעתיים. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק בעובי של כרבע ס״מ. מורחים שכבה נדיבה של ממרח תמרים ומפזרים אגוזים קצוצים מעל. מגלגלים את הבצק לגלילה ופורסים לפרוסות בעובי של ס״מ. מניחים את העוגיות צמודות זו לזו על תבנית עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות למשך 12־15 דקות. לאחר שהעוגיות הצטננו היטב מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

 

4.    עוגיות שוקולד ואגוזי לוז - גם כאן מדובר על שילוב מעניין בין שוקולד מתוק לבין אגוזי לוז שמעניקים מרקם עשיר. בכדי להכין את העוגיות הללו תזדקקו ל -680 גרם שוקולד מריר איכותי יחד עם 100 גרם חמאה, 8 ביצים טריות, 360 גרם סוכר , 100 גרם אבקת שקדים, 40 גרם קמח מצות ו160 גרם אגוזי לוז קצוצים. 

 

ממיסים את השוקולד עם החמאה ובוחשים. במערבל יש להקציף את הסוכר עד שתקבלו קצף אוורירי. ערבבו בנפרד את שאר הרכיבים ואז הוסיפו אותם אל הקצף שהתקבל, כעת הכניסו את הקצף אל תוך השוקולד ותיצרו כדורים שאותם תכניסו לתנור בחום של 180 מעלות. 

 

במידה והחלטתם כי אתם מעוניינים במגוון עוגיות כשרות תמיד תוכלו ליצור קשר עם "האופה מבגדד" וליהנות ממגוון רחב של עוגיות מופלאות.