בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
ללקק את האצבעות: עוגת שמרים קראנץ'
text1 text2

ללקק את האצבעות: עוגת שמרים קראנץ'

 

יש מנות שמזמינים רק במסעדה ויש עוגות שמזמינים רק בקונדיטוריה. עוגות כאלו הן כל כך מפנקות, כל כך טעימות וכל כך מורכבות להכנה, שמצד אחד אי אפשר לוותר עליהן ומצד שני להכין אותן יצרוך כל כך הרבה אנרגיה שלא בטוח שזה לא יוריד מההנאה שבסוף. כזו היא עוגת שמרים קראנץ'. שכבות שכבות של בצק שמרים מעולה ורך מקופלות בתוך חמאה ומליות בטעמי גן עדן.

 

עוגת שמרים קראנץ': מאיפה היא הגיעה?

לא כולם יודעים, אך מקורו של השם "קראנץ'" הוא בשפה הגרמנית, ופירושו זר. העוגה הידועה קיבלה את שמה מתבנית הקוגלהוף בצורת הזר שבה נהגו לאפות אותה במקור. אמנם עם השנים העוגה הלכה והתפתחה, עברה שינויים למיניהם והיום היא בדרך כלל נאפית בתוך תבנית האינגליש קייק המאורכת והמוכרת, אך הטעם הידוע נשמר ויש האומרים אף השתבח עוד יותר.

 

איך מכינים?

השלב הראשוני כמו בכל עוגת שמרים, הוא שלב הכנת הבצק והתפחתו הסבלנית. חייבים להקפיד כאן על כל הכללים ליצירת בצק שמרים איכותי שיהפוך לתפוח ושמנמן ויפיק בסופו של דבר עוגה רכה, אוורירית ונימוחה. השלב הבא והמיוחד לקראנץ' הוא קיפולו של הבצק בין אינספור שכבות של חמאה, מה שמביא למרקמה הסופי הייחודי של עוגה זו, הנימוח, והטעים להפליא, ויש שיאמרו, המושחת לגמרי.

לאחר שהעוגה עוברת את שלבי הקיפול המזכירים במשהו את שלבי ההכנה של בצק עלים, ואת מריחת המלית הרצויה שיכולה לכלול כל טעם שבו חשקה נפשכם, מגלגלים שתי רצועות בצק זו אל תוך זו בצורה המזכירה בורג, מכניסים אל תבנית האינגליש קייק ופנימה אל התנור. הניחוחות כבר אומרים את הכול.

בסניפי האופה מבגדד תוכלו ליהנות מטעמה של עוגת שמרים קראנץ' מעולה המגיעה במגוון מליות, להתפנק על עוגת גורמה איכותית שהוכנה מחומרי הגלם הטובים ביותר על ידי קונדיטור מקצועי. אז טוב לדעת את כל שלבי ההכנה שעברו סבבים ופיתוחים שונים ברחבי העולם, אבל יש דברים שכדי להתפנק עליהם באמת, שווה להיכנס רגע לקונדיטורית איכות ופשוט לקנות אותם ואז נשאר לקחת רק סכין או כפית קטנה, לטעום ולהתחיל ליישר עד לביס האחרון.

 

עוגת שמרים קראנץ'