בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
מוסים - אמור לי מה המוס החביב עליך, ואומר לך מי אתה
text1 text2

מוסים - אמור לי מה המוס החביב עליך, ואומר לך מי אתה

 

באקדמיה ללשון העברית מכנים אותם "קציפות", אבל שום "קציפה" לא תעורר בכם את האסוציאציה האוורירית, שאתם ממש יכולים כרגע להרגיש אותה על לשונכם, כאשר אתם שומעים את המילה מוסים. במרבית המקרים, כאשר אנחנו מדבר על מוסים, האסוציאציה שלנו היא אותו קינוח מתוק ועדין, עשוי מחומרים טריים ומשובחים כמו שוקולד איכותי או שמנת מתוקה טרייה. קונדיטוריות כמו האופה מבגדד, שיכללו את הכנת המוסים המתוקים לכלל אמנות.

 

מוסים - שם כולל לקינוחים רבים

 

ישנם מוסים המבוססים על ביצים וחלב (כפי שהוכנו בשנים עברו, לפני שהשמנת המתוקה להקצפה פרצה למטבחינו בסערה), כאלה המבוססים על שמנת מתוקה, כאלה המבוססים על מיצי פירות וג'לטין, כאלה הנאכלים בטמפרטורת החדר וכאלה הנאכלים לאחר הקפאה, בכוסות אישיות קטנות ומהודרות, בתבנית גדולה או כחלק מעוגת מוס. ישנם גם כאלה בעלי טעם שולט בודד (למשל, מוס שוקולד), כאלה המורכבים ממספר טעמים משלימים (לדוגמה, טריקולד) או כאלה המבוססים על טעמים מנוגדים ומרעננים (כמו מוס פסיפלורה), ישנם מוסים שיגרתיים וגם כאלה שאינם נפוצים, למשל, מוס אבוקדו, או מוס המבוסס על aquafaba (אתם יושבים? מי החומוס מקופסת שימורים! J) שהמציא שף צרפתי בשם ז'ואל רוסל ב-2014. בקיצור, כולם אוהבים מוס, ויעשו הכל (כולל "להמציא" חומרים) על מנת ליהנות ממנו.

 

מוסיםאז מה בעצם אנחנו אוהבים במוס?

 

אחת הבעיות הגדולות הנלווית לאכילה (בעיקר אכילת קינוח מתוק) היא תחושת הכבדות והלאות שפושטת בגופו של האוכל. התחושה הזו היא נפלאה, אם מיד לאחר הקימה משולחן האוכל אתם מצחצחים שיניים ונוחתים למיטה, אבל ברוב המקרים, זה איננו המצב. אנחנו מסיימים לאכול, וממשיכים בעבודה או בשגרת יומנו. מוסים מאפשרים לנו ליהנות מקינוח טעים ומתוק, בלא התחושות המוכרות לנו של "אני חייב לישון עכשיו שעתיים" או "למה אכלתי את זה, עכשיו כבד לי". קליל, אוורירי, ובעיקר - טעים! לדוגמה, אם אתם מחפשים קייטרינג חלבי לאירועים ורוצים להגיש קינוחים קלילים ואווריריים, מוס יכול להיות הפתרון המושלם. 

 

 

הטעם שבקלילות: מוסים מתוקים ומלוחים


יש מנות שלמרות הותק רב השנים שלהן, תמיד יוצרות אווירה מפנקת, חגיגית ומושקעת. כאלו הן מנות המוס - מנצחות, טעימות ומשדרגות כל ארוחה לחגיגית ומושקעת. כל זאת למרות שחלקן דווקא קלות ביותר להכנה ומצריכות השקעה ממש מינימלית. יש משהו קליל, אוורירי ומיוחד בטעמו של המוס, בין אם הוא מתוק או מלוח. מוסים, או בשמן העברי קציפות, יוצרים אפקט נעים ובלתי מכביד, יחד עם תוספת קולינרית איכותית שתמיד משאירה טעם של עוד.


מנה עשירה ומפנקת של מוס מלוח


מוס סלמון, מוס טונה, מוס גבינה או מוס אבוקדו, ישדרגו כל ארוחה ויתנו אפקט מרשים. בכוסות אישיות, בתבניות פרח בינוניות ומעוטרות או באינגליש קייק, עם קרקרים, צנימים או לחמניות רכות ישר מהתנור. אין כמו למרוח מוס איכותי, לנשנש עם ירקות טריים, להתפנק ולשמור על הבריאות עם חומרי גלם טריים ואיכותיים. הסוד של המוס הוא בהקצפה או בערבול בבלנדר שיוצרים את האווריריות הנימוחה והקלילה.


ולקינוח מוסים


רשימת המוסים המתוקים ארוכה, עשירה ומפנקת וכוללת את שלל הטעמים, הסגנונות והצבעים האהובים עליכם. שוקולד, וניל, מוקה, גבינה או פירות. בשכבות, בקומות, בגביעים אישיים או על עוגות מפוארות. בין שכבות מרנג או טורט איכותי, מגוון השילובים עצום ומפנק ביותר.
עוגת הטריקולד למשל היא דוגמה לשילוב מנצח בין שלושה סוגי מוס שונים – מוס שוקולד מריר, מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב, אותן יוצקים זו על גבי זו מעל תחתית בראוניז מפנקת ומצפים בציפוי שוקולד שמנת עשיר. נכון, לא אמרנו דיאטטי, אמרנו מפנק להפליא.


חומרי גלם מובחרים


כמו בכל תחום במטבח, הדבר החשוב ביותר הוא שימוש בחומרי גלם מעולים שנבחרו בקפידה, וכמובן שף או קונדיטור שמנצחים על החגיגה ויוצרים ביד אומן מנות מושקעות. זו בדיוק האווירה והאמירה אצלנו בסניפי האופה מבגדד. אם אתם עורכים אירוע מושקע במיוחד או שסתם בא לכם להתפנק עם מנות מעולות, מוסים חגיגיים הם הבחירה המנצחת שלכם. אם אתם מרכיבים תפריט חלבי לאירועים, היועצים שלנו ישמחו ללוות אתכם בתהליך ולבנות תפריט עשיר, טעים ומנצח לאירוע שלכם.