בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
עוגת קונקורד - העוגה הכי מלכותית שיש
text1 text2

עוגת קונקורד - העוגה הכי מלכותית שיש

האופה מבגדד | עוגת קונקורדאם צפוי לכם בקרוב אירוע חגיגי וברצונכם להשקיע ולהרשים את האורחים בקינוח הכי מלכותי שישנו, עוגת קונקורד היא העוגה בשבילכם. אם חשקה נפשכם בעוגת קונקורד כעוגה ליום הולדת אך אינכם רוצים לאפות תוכלו פשוט לקנותה. ביקשנו מהאופים המומחים של רשת הקונדיטוריות האופה מבגדד, לספר כיצד הם מכינים את עוגת הקונקורד המפורסמת שלהם.

מהי עוגת קונקורד?

אם אתם לא יודעים במה מדובר נתאר לכם את העוגה כך: שכבות על גבי שכבות של מרנג פריך ומתוק וגאנש שוקולד עשיר, ומעל הכל מקלות מרנג ואבקת סוכר לקישוט. בלוטות הטעם והחשק כבר עובדות? נהדר! הקונקורד, בנוסף להיותה טעימה, היא גם מושקעת ומורכבת. עשייתה דורשת מספר שלבים והרכבתה עדינה ומדוייקת.

אומנות ההזלפה

השלב הראשון בהכנתה של עוגת הקונקורד הוא שלב הכנת המרנג. המצרכים הנדרשים להכנת המרנג כוללים, בין היתר, אבקת סוכר, סוכר רגיל, ביצים ומעט קקאו. מקציפים יחד את מרכיבי המרנג ומקפלים לתוכם את הקקאו ואבקת הסוכר. בעזרת מזלף, ועם הרבה סבלנות, יוצרים מהמרנג שני עיגולים גדולים, אשר יהוו בהמשך את שכבות המרנג שבעוגה, וכן מקלות מרנג ארוכים. את כל אלה יש לאפות בחום מדוייק של 140 מעלות צלזיוס. יש האומרים כי הזלפה היא מעין מדיטציה, שכן היא דורשת סבלנות, ריכוז, ונעשית באיטיות רבה. מקצועיות וניסיון רב שנים בהחלט תורמים כאן להצלחה.

פינוק שוקולדי

השלב השני בהכנת עוגת קונקורד הינו הכנת הגאנש. כאן מדובר בשילוב עשיר של שוקולד מריר איכותי ושמנת מתוקה קטיפתית. את השניים מערבבים עד שהשוקולד נמס בשמנת הרתוחה. את התערובת מכניסים למקרר ולאחר שעתיים מוציאים ומקציפים אותה עם עוד שמנת מתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה.

משחק הרכבה מתוק

השלב האחרון בהכנת עוגת קונקורד הינו שלב ההרכבה. מניחים זה על גבי זה עיגול מרנג ומעליו שכבת גאנש ואז עוד עיגול מרנג ועוד שכבת גאנש. מעל כל אלה מסדרים את מקלות המרנג האפויים. אורכו של כל מקל הינו כ-5 סנטימטרים ואם המקלות נחתכו באורך מדויק יישארו גם מספיק מקלות כדי לקשט את העוגה מהצדדים. כעת העוגה מוכנה ונותר רק להתענג על הטעם.