בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
כל הסודות לאפייה מקצועית של עוגות לפסח
text1 text2

כל הסודות לאפייה מקצועית של עוגות לפסח

עוגות לפסח | האופה מבגדדהמסע אחר העוגה המנצחת שתקנח את ארוחת החג אינה פשוטה אף פעם וכאשר מדובר על עוגות לפסח היא קשה שבעתיים. רוב העוגות הטובות עתירות חמץ ובעבר היה מאוד קשה להנפיק קינוח ראוי בליל הסדר, בעיקר אם מחפשים קינוח שהוא גם כשר לפסח וגם פרווה. אבל הטכנולוגיה התקדמה גם במטבח, והיום ישנן עוגות מרשימות וטעימות כמו עוגות מעוצבות מבצק סוכר שהם גם כשרות לפסח. אנשי המקצוע של רשת הקונדיטוריות "האופה מבגדד", מספרים לכם כמה מהסודות לאפיית עוגה מוצלחת לפסח. 

לא רק עוגיות קוקוס

פעם, עוגיות קוקוס, עוגיות בוטנים ועוגיות יין דחוסות היו האופציה היחידה כמעט לפסח. תמיד היה ניתן למצוא גם מתכונים לעוגות מוס עתירות ביצים, חמאה ושוקולד, אך המגוון היה קטן, ורוב האנשים מעדיפים לרכוש קינוח מוכן מאשר להוסיף מטלה מסובכת כמו אפיית עוגות לפסח לרשימת הבישול הארוכה שיש בחג גם ככה. לשמחתנו, היום ניתן למצוא ברוב הקונדיטוריות המובילות קינוחים מרשימים לפסח, שמבוססים על מגוון חומרי גלם כשרים: קמח שקדים, קורנפלור, קמח תפוחי אדמה וגם עוגות עשירות המבוססות על קוקוס וחומרי גלם נוספים, בלי לוותר על הטעם הטוב והנימוח.

חושפים את הסודות

כדי לסייע לכם להבין כצד הקסם הזה קורה, נחשוף כמה מהסודות של אפיית עוגות לפסח וניתן טיפים לאפייה ביתית:

• לא משתמשים לאפייה בקמח מצה, שפוגע במרקם ובטעם של העוגה. שמרו אותו להכנת הקניידלעך.
• בעוגות בחושות ניתן להשתמש במתכונים רגילים ולהמיר את הקמח הרגיל ב- 50% קמח תפוחי אדמה ו- 50% קורנפלור או 40% קורנפלור ו- 60% קמח שקדים עם אגוזים טחונים או קוקוס טחון.
• אפשר לשדרג מרנג עם אגוזי לוז קצוצים, נס קפה, פטל קפוא, גרידת תפוז, שבבי שוקולד ועוד, שנותנים לעוגה מגוון מיוחד של טעמים ומרקמים.
• כדי ליצור בסיס פריך לעוגה ניתן לרסק קורנפלקס כשר לפסח יחד עם שוקולד מומס, נוטלה או ממרח נוגט וחמאה מומסת ולשטח בתבנית.
• עוגות מוס חלביות ועשירות ניתן ליצור מביצים, חמאה ושוקולד בלבד. הכנת העוגה דורשת לא מעט עבודה אך התוצאה שווה את המאמץ.
• ככל שתשתמשו בחומרי גלם איכותיים יותר כך העוגה תצא עשירה יותר וטובה יותר.