בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
עוגת שמרים קראנץ' מוצלחת
text1 text2

עוגת שמרים קראנץ' מוצלחת

 עוגת שמרים קראנץ' כמו עוגת קונקורד, מתאימה לכל אירוע, גם לארוחת שישי סטנדרטית וגם לארוחת חג ואפילו יום הולדת. השילוב המושלם בין טעם השמרים העשיר לבין המרקם הקראנצ'י, הוא שעושה את העוגה להצלחה מסחררת. לפעמים הסוד נעוץ דווקא בפשטות. לא תמיד חייבים עוגות מרשימות עם 3 שכבות או ממרכיבים אורגנים מיוחדים, לפעמים עוגת שמרים פשוטה במרקם הנכון תעשה את העבודה.

מה הסוד של עוגת שמרים קראנץ' מוצלחת?

יש מליון וורסיות של עוגות שמרים, כל אחד טוען שהוא מחזיק במתכון המנצח. יש הטוענים שהשוקולד הוא המרכיב ההכרחי כדי ליצור את הטעם הנימוח, אחרים טוענים שדווקא קינמון הוא המרכיב הסודי. כמובן שבסוף כל אחד צריך ללכת לפי בלוטות הטעם שלו ולהחליט בשביל עצמו מה היא העוגה המושלמת עבורו. בצק השמרים המקופל מספר פעמים בתוך עצמו ליצירת עוגת שמרים קראנצ'ית, נקרא בצק כרוך. הכנת בצק זה דורשת התעסקות רבה וסבלנות. יש צורך ברידודים רבים וקיפולים, כך שהתהליך מיועד רק לחובבי אפייה שיעשו הכל באהבה וסבלנות. חוסר בסבלנות תביא לקיפולים לא מדוייקים, ובכך יפגע במרקם העוגה. כך שאם אתם ידועים כחסרי סבלנות במטבח, תבחרו באופציה של עוגה בחושה ותסגרו את הבאסטה. מקסימום תקנו עוגת שמרים בקונדיטוריה טובה, ותתפנקו עליה בלי מאמץ.

טיפים לאפיית עוגת שמרים קראנץ' בבית

● קמח עשיר בגלוטן. הגלוטן אחראי על יציבות המאפה, לכן אל תתעצלו ותקדישו לפחות עשר דקות כדי ללוש היטב את הבצק, כדי לאפשר לגלוטן להתפתח.
● בלי קיצורי דרך. אחרי כל קיפול צריך לתת לחמאה להתקרר.
● שימוש בחלמונים בלבד. אומנם ביצה שלמה מקלה על עיבוד הבצק, אך שימוש בחלמונים בלבד מעניק לעוגה רכות ופריכות יתרה.
● סוג הנוזל. ניתן להשתמש באפייה בחלב, מים, שמנת, מיץ תפוזים וכל נוזל אחר שתרצו. סוג הנוזל משפיע כמובן על טעם העוגה ועל רמת ה'כבדות' שלה. למשל שימוש בשמנת יעניק טעם עשיר יותר לעוגה, אך גם יהפוך אותה לכבדה יותר.

 

לסיכום, לא חשוב אם אתם קונים עוגת שמרים קראנץ' באופה מבגדד או אופים לבד, אין ספק כי מדובר בעוגה מוצלחת.

 

האופה מבגדד | עוגת שמרים קראנץ'