בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
עוגת גבינה מעוצבת לחג מלא באהבה
text1 text2

עוגת גבינה מעוצבת לחג מלא באהבה

עוגת גבינה מעוצבת | האופה מבגדדחגים הם תקופה משפחתית הרוויה באירוחים ובהתארחויות. ימי החול המביאים איתם אינטנסיביות גדולה לחיינו, המלווה בלחצים ובטרדות, הופכים את החגים להפוגה נינוחה ומהנה בחיקה של משפחה אוהבת. החג זה בדיוק הזמן לפנק ולהתפנק עם קינוחים ברמה גבוהה, כמו עוגת גבינה מעוצבת בשלל טעמים וצבעים, עם מגוון פירות, עוגת גבינה עם דובדבנים, עוגה מצופת פירורים ועוד. כשהעוגות האלו נאפות באהבה על ידי הקונדיטוריה המקצועית ביותר בשטח, כמו האופה מבגדד, המנוסים בעוגות מיוחדות ועוגות חתונה מעוצבות,  החג מקבל כבר תפנית אחרת טעימה ומתוקה בהרבה.

חג הוא זמן של אהבה

החגים הפותחים את השנה מביאים איתם טעמים רבים. אנחנו משקיעים בארוחות משפחתיות רוויות מאכלים ותבשילים. סביב השולחן יושבת המשפחה המורחבת, מברכים את ברכות החג, שרים את שיריו ונהנים מסעודת חג ושולחן מלא בכל טוב, ממש כיד המלך. המשפחה מתענגת, כל המסובים נהנים והאימהות שטרחו ובישלו את כל המטעמים נהנות ממיטב המחמאות המורעפות עליהן. חג הוא הזמן בו דברים נעשים באהבה, הארוחות מתבשלות מתוך מחשבה על כל פרט ופרט, ותענוג צרוף בכל שלב של העשייה.

עבודתן המופלאה של האימהות

למרות כל האהבה המושקעת בהכנות לסעודת החג, האימהות היקרות שלא מפסיקות לטרוח כל השנה, מגבירות קצב לקראת החג, קונות, מבשלות, אופות, מנקות והכל כדי שלכולם יהיה נעים, נוח וטעים בחג. אך בסופו של דבר, בעוד שכולם מגיעים לארוחת החג רעננים, אותן אימהות אוהבות מגיעות סחוטות ומותשות, כשהן מנסות להסתיר את העייפות שלהן מתחת למעטה של חיוכים ואיפור, כשבעצם עבודתן עדין לא הסתיימה. גם בזמן הארוחה עומלות האימהות לשרת את כולם, ובסופה הניקיונות מנת חלקן.

עוגות של אהבה

אם יש דרך להקל ולו במעט על האימהות היקרות, כדאי לעשות זאת. בשלב ההכנות אפשר לוותר להן על הכנת הקינוחים. אך אל דאגה, אין זה אומר שמוותרים על הסוף המתוק של הארוחה, אלא מביאים את מיטב הקינוחים מהמקום בו הם נעשים באהבה, ממש כמו האמא שדואגת למשפחתה. וכך אפשר לסיים את הארוחה עם עוגת גבינה מעוצבת, עוגות טורט בטעמים שונים, עוגות מוס ועוד. כמובן שיחד עם הטעם המפליא מגיעים גם עיצובים מרהיבים, כמו שתמצאו על עוגת גבינה מעוצבת, עוגת קונקורד או עוגות מרהיבות אחרות.

 

מעדן בינלאומי שפנים רבות וטעימות לו: עוגת גבינה


כל אחד אוהב עוגת גבינה קצת אחרת. אפויה או קרה, שמנה וקרמית או אוורירית וקלילה, כל עוגה והסטייל שלה. לקראת שבועות עוגות הגבינה אמנם מקבלות את ימי תהילת השיא שלהן, אך אלו ללא ספק עוגות פופולאריות ואהובות מאוד לאורך כל ימות השנה. אז לכבוד הקינוח האהוב, ואחד הפופולאריים ביותר בכל רחבי העולם ולאורך כל ההיסטוריה, יצאנו להתחקות אחר שורשיו ולהגיש לכם כמה טעימות ייחודיות.

 

עוגות הגבינה המקוריות: רומא ויוון העתיקות


אולי יפליא אתכם לשמוע, אך היסטוריונים שתיעדו את חיי היומיום בעת העתיקה, סיפרו גם על הווי היומיום של החיים באותם הזמנים ואפילו סיפקו מתכון או שניים. התיעוד הראשון הוא של ההיסטוריון היווני הנודע מרקוס פורקיוס קאטו קנסוריוס, שבספרו De agri cultura סיפר על הכנת עוגת גבינה כמנה שהשתלבה במהלך המשחקים האולימפיים ביוון. 

נראה שגם זוגות בחתונתם נהגו לשלב עוגות גבינה, ועד היום ידועות עוגות הגבינה היווניות כמעדן מפנק ואהוב. היום עוגת הגבינה היוונית מוגשת קרה או אפויה, ומשתלבת היטב בתפריט הים תיכוני הקליל והמאוזן המתבסס על ירקות טריים, דגי ים, זיתים איכותיים בכבישה ביתית, שמן זית והרבה שירה, חמימות ביתית ושמחה. עוגת גבינה קלילה היא קינוח טבעי ומתבקש לארוחה שכזו.

ההיסטוריון הרומאי מרקוס פורקיוס קאטו קנסוריוס הביא בספרו לא פחות מאשר מתכון לעוגת גבינה רומאית ישירות מהאימפרייה הרומית. מסתבר שהרומאים אהבו את העוגות שלהם מונחות על עלי דפנה טריים, יש הגורסים שמכאן הביטוי "נח על זרי דפנה" , שסיפקו להן גם טעם עשיר וניחוח עמוק. כמובן שחומרי הגלם באותם ימים היו בסיסיים יותר מהיום, וכללו קמחים טבעיים, ביצה, גבינה פשוטה ודבש. 

 

עוגת גבינה ניו יורקית


המעבר מרומא העתיקה אל ניו יורק של המילניום השלישי אולי נשמע מעט חד, אך לאמתו של דבר, אין כל כך הרבה חדש תחת השמש. חומרי הגלם הבסיסיים דומים למדיי, השדרוג הוא בעיקר במאפיין המפורסם והאופייני ביותר לעוגה זו, גבינת הקרם האמריקאית האולטימטיבית: פילדלפיה קרים צ'יז. 

כדי להכין עוגת גבינה ניו יורקית אמיתית, תזדקקו בעיקר לגבינת שמנת סופר איכותית, סופר שמנה, שתעניק לעוגה את מרקמה הקרמי, המפנק והידוע. יש האומרים שללא גבינת פילפלפיה אין עוגת ניו יורק, ושאף גבינת שמנת אחרת לא תעשה את העבודה באופן זהה. 

עוגת הגבינה הניו יורקית מתאפיינת בגוון לבן בוהק, שאותו ניתן לעטר בכל תוספת מפנקת ומשדרגת. התוספות השונות מעניקות לכל עוגה את הטוויסט הייחודי לה. בין אם מדובר על פירות יער חמצמצים, שוקולד עשיר, קפה או קרמל, השדרוג יעניק כאמור סגנון שונה לכל עוגה, אך גם כמו שהיא, בסגנון לבן "נטורל" עוגת הגבינה הניו יורקית היא מעדן אמיתי ומפנק.

 

עוגות גבינה צרפתיות ואיטלקיות


כיאה לצרפתים המומחים למוס ולקינוחי הגורמה הקלילים המתאימים לכל ארוחה, גם עוגת הגבינה הצרפתית היא עוגת מוס אוורירית, קרה ונטולת אפייה. מרקם המוס שלה נוצר כתוצאה מערבוב של ג'לטין, והתוצאה מפנקת במיוחד.

יש האומרים שעוגת הגבינה האיטלקית של היום היא גרסה משודרגת של עוגת הגבינה הרומאית המקורית, אך עיון מעמיק יותר מראה שלא קיים דמיון מיוחד דווקא בין השתיים האלו לעומת עוגות הגבינה הידועות האחרות מרחבי העולם. 

עוגת הגבינה האיטלקית המודרנית היא בעיקר עוגת הטירמיסו המפורסמת, המבוססת על שכבות רבות של גבינת מסקרפונה עם ביסקוויטים. נהוג להכינה בכלים שקופים להבלטת יופייה ועושרה, והיום גם קיימים גיוונים וגרסאות לעוגת הטירמיסו המקורית שכוללים פירות, קפה ועוד. אנו במאפיית האופה מבגדד נשמח להגיש לכם עוגת גבינה בשלל טעמים ווריאציות, בשילובי פירות, שוקולד, קרות או אפויות, מעשי ידי הקונדיטורים הנפלאים שלנו.