בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
אין חגיגה בלי עוגת שמרים קראנץ'
text1 text2

אין חגיגה בלי עוגת שמרים קראנץ'

עוגת שמרים קראנץ'את השיר הידוע "אין חגיגה בלי עוגה" הגה משה דץ כשיר ילדים, אך גם למבוגרים חגיגות משלהם, וגם בהם נדרשת עוגה. לחגיגה כזו אין כמו עוגת שמרים קראנץ'. את הטעם אפשר לשנות – שוקולד, פרג, חלבה ועוד. כיד הדמיון והטעם, אך את התענוג שבאכילת עוגת קראנץ אי אפשר להחליף. האופים של קונדיטורית האופה מבגדד מסבירים מה הופך עוגת קראנץ למיוחדת ומעניקים טיפים לאפייה בבית.

הסוד של הקראנץ


בעברית תקנית, בצק שמרים שמקופל ליצירת עוגת שמרים קראנץ' נקרא בצק כרוך. הכנת עוגה כזו אינה פשוטה, שכן נדרשים שלבים רבים של רידוד וקיפול וחוזר חלילה, אך כל מי שאוהב לאפות ומוכן להשקיע זמן יכול להכין עוגת קראנץ. אם אין לכם את הסבלנות והזמן הנדרש, או אם ניסיתם ולא הצליח לכם, תוכלו תמיד לחזור ולהזמין עוגות משובחת כגון עוגות לחגים מקונדיטורית האופה מבגדד.

טיפים לאפיית עוגת שמרים קראנץ


• השתמשו בקמח עשיר בגלוטן והשקיעו בלישה ארוכה (לפחות 10 דקות) כדי שהגלוטן יתפתח והמאפה יהיה יציב.
• קררו את הבצק והחמאה בין קיפול לקיפול ואל תחפשו קיצורי דרך.
• מומלץ להשתמש בסוכר בעל גרגירים קטנים שיימסו כראוי בעת האפייה. ככל שהסוכר כהה יותר כך צבע העוגה יהיה כהה יותר.
• שימוש בחלמונים בלבד ייתן יותר רכות ופריכות לבצק, אך יקשה מעט על עיבודו.
• השתמשו בחמאה איכותית. החמאה מוסיפה לעוגה טעם, נינוח ורכות ועוזרת לה לשמור על טריות לזמן רב יותר.
• שימוש בנוזלים שונים ישנה את טעמה של העוגה. מים, מיץ תפוזים, חלב, שמנת ועוד. שימוש בשמנת יניב עוגה עשירה וטעימה יותר מאשר שימוש במים, אך גם יותר כבדה ופחות קלילה.
• מילוי העוגה יכול להיות בכל טעם שאתם אוהבים: גנאש שוקולד, קרם שקדים, ריבה, ממרח חלבה, חמאת בוטנים, קרם פטיסייר, ועוד, ותוספות כמו אגוזים מכל סוג, פירות יבשים, חתיכות שוקולד ועוד. אל תמרחו יותר מדי מלית בין הקיפולים – התפיחה עלולה להיפגע והמלית עלולה לגלוש החוצה.
• ניתן להכין עוגת שמרים קראנץ בשלל טעמים, כל עוד מקפידים להשתמש במוצרים איכותיים. תמצית וניל, גרידת לימון או תפוז, מעט ליקר קפה או כל טעם אחר, ועוד. התאימו את הטעם למלית.