בסל הקניות יש 0 מוצרים

סה”כ: 0.00 ₪

מינימום הזמנה 100 ₪

המשך לתשלום
back1
עוגות לפסח – יותר פשוט ממה שחשבתם
text1 text2

עוגות לפסח – יותר פשוט ממה שחשבתם

עוגות לפסח


עוגות לפסחאביב הגיע פסח בא, ואיתו המפגשים המשפחתיים, כשבראשם ליל הסדר, והתחרות הסמויה על מי הבשלן המשפחתי המצטיין. הבישול אינו שונה בהרבה מבישול של שאר השנה, אך הכנת עוגות לפסח וקינוחים שונים עשויה להוות אתגר רציני. חיפוש מתכונים כשרים לפסח, ולעיתים צריך שיהיו גם פרווה כי אכלנו בשר ובכל משפחה יש שומרי כשרות שצריך להתחשב בהם, וחיפוש אחר תחליפי הקמח עשויים להסב כאב ראש קל. דני שאול וענת דלאל, בעלי מאפיית "האופה מבגדד", מספרים על היצירתיות שבהכנת עוגות כשרות לפסח.

לאפות עוגות לפסח
בישול לפסח מציב מספר מכשלות, בעיקר לשומרים על חוקי הכשרות האשכנזים, אך הכנת עוגות כשרות לפסח, כאמור, עשויה להוות אתגר ממשי. אין קמח, אין שמרים, ואם זה קינוח לסעודה הבשרית גם אין מוצרי חלב. לך תכין עוגה בתנאים כאלה, ובלי לוותר על הטעם. שומרי הכשרות מוצאים עצמם לעיתים גם בלי תנור אפיה כשר לפסח, והבעיה מוכפלת. אוהבי האתגרים מוזמנים לנסות ולהכין קינוחים שונים משקדים טחונים,קמח תפוחי אדמה וכו'. אך בשביל כל השאר ישנן קונדיטוריות ומאפיות המתמחות בהכנת עוגות מרשימות וקינוחים כל השנה, וגם בפסח.

כשרות של פסח היא אתגר מקצועי
עבורנו, האופים המקצועיים, הכנת עוגות לפסח היא אתגר מענג, ואנו ניגשים לאפייה מתוך חדוות היצירה והיצירתיות. הכנת עוגות ועוגיות כשרות לפסח, כמו גם קינוחים אחרים, מצריכה מאיתנו יותר מחשבה מהרגיל וחיפוש חומרי גלם שאיננו משתמשים בהם באופן רגיל. לעיתים מתגלה שהתחליפים טובים כמו המקור, או אולי יוצרים גירסה בטעם שונה למתכון מוכר, ולעיתים התוצאה אף טובה יותר מהרגיל.

ממה מכינים עוגות לפסח?
ניתן לאפות לפסח מקמח מצה, שעם הטיפול הנכון מתגלה כעשיר יותר מהקמח הלבן, שקדים טחונים הם חומר גלם איכותי לקינוחים שונים, ואת הקוקוס והבוטנים אנו מכירים כבר שנים רבות. כמובן שניתן להוסיף לאפיה גם פירות שונים, קקאו, סוכר ועוד, כרגיל. באופה מבגדד אנו מכינים לפסח לחמניות שונות וטעימות – לחמניות רגילות או מיני, לחמניות המבורגר, באגטים כשרים לפסח ועוד, לאוכלי קטניות וגם לאלה שלא. כמו כן אנו מכינים עוגות לפסח ועוגיות שונות מבוטנים, קוקוס, תמרים ועוד.
בתיאבון!